Jus in Bello / Roma


Ok, så turen var utrolig bra. Er allerede i post-depresjonmodus. Savner alt; savner varmen, menneskene og stemningen og lydene, og italienere. 

DAG 1: FREDAG

Så, Cecilie og jeg var våkne til to på natta. Da dro vi til Fredrikstad, for å ta flybuss til Gardermoen. Flyet gikk klokka syv, og vi var klare for å dra. Vi måtte mellomlande i Riga (!!!) - det var det billigste for oss, og den skulle ankomme Roma tidligere enn de andre selskapene. Så, vi fikk brått utrolig dårlig tid, da vi fant ut at det var én time forskjell fra Norge/Roma til Latvia. Vi løp etter de andre på flyet i håp om at de også skulle videre, vi kom riktig frem og satt på det neste flyet. Ble en lang tur ned. 

Vi ankom Roma rundt 11-tiden. Var helt uforståelig på Fiumicno med én gang. Var fem forskjellige terminaler på størrelse med Gardermoen. Men etter å ha spurt noen forskjellige italierner som ikke kunne snakke engelsk, og løpe frem og tilbake utenfor flyplassen, fant vi en opphøyd gågang til Hilton's. Du vil ikke tro hvor lykkelig vi var, da vi så ikonet deres i gangen. Herregud. Da var vi glade da. 

Utenfor hotellet var det allerede fullt med andre conventionmennesker. Vi smilte for oss selv, og skjønte nesten ikke at vi virkelig var der. Vi fikk sjekket inn etter litt om og men. De måtte ha passet til pappa, fordi jeg under 18, som jeg hadde på bilde på iPhone, men det gikk greit til slutt. Dokumentene mine med pappas førerkort funket nemlig ikke. Det er et hardt liv for mindreårige. :(

Vi la fra oss tingene på rommet, og gikk ned til conventionområdet igjen. Der så jeg Pernille, Suzy og Silvia og noen andre jeg har blitt kjent med over twitter og tumblr. Superhyggelige, selvfølgelig. Fikk skikkelig bjørneklem av yndlingsdansken min, Pernille. Og vi stakk for å hente pass til greia. Richard Speight Jr. gikk rett forbi oss, når han skulle inn. Altså, han er en av skuspillerne. Smilte og var gladgutt, som vanlig. 


Rome Airport Hotel
Die zimmer!

Vi fikk gå inn i salen, hvor alle panelene er; der skuspillerne sitter, og snakker og svarer på spørsmål om serien og andre ting fra oss. Det var ganske mange i salen; Cc og jeg satt omtrent bakerst, fordi vi hadde et billig pass. Men det var ikke så farlig. Var skjerm der, og en slags scene. Så vi så dem. Richard starter arrangementet. Så følger flere andre skuspillere senere. 

Inni her har jeg photo op (Photo opportunity - ta bilde) med Misha Collins, som spiller Castiel. Jeg var så nervøs, før jeg gikk inn. Mens jeg løp (var nemlig "LAST CALL MISHA PHOTO OPS"), spurte ett staffmember "Misha?" "yes," svarer jeg ham. "Fast, fassst, hurry, hurry, quick" sier han da med en tykk italiensk aksent og vifter hendene foran meg til rommet hvor Misha står rolig og venter på meg og ei til. Idet jeg går inn døra, skrur hjernen min seg helt av. Kroppen min operer halvveis - heldigvis skalv jeg ikke mer. 

Misha smiler til meg. "Hi, how are you?" "Fine, how are you?" Klarer jeg å si. Jeg husker så godt at han la hånda si på midja mi og tok bilde. HØRES DUMT UT VEIT, men han er jo så pen. Også smilte vi. Han titter mot meg "Thank you" - tror jeg. Er ikke sikker om han svarte meg egentlig. Var ikke helt med der. Også vet jeg ikke hva som skjer, men jeg får tilbake veska mi, og så går jeg rolig tilbake til plassen min, men jeg dør litt da jeg møter Cc igjen. Herregud, moment of my fangirl life. DERE VIL ALDRI FORSTÅ. (Kan legge ut bildet, når vi får det digitalt:)

Når vi er ferdig, blir vi med Pernille og gjengen ut for å spise. Vi spiste en litt dårlig pizza, men det var ikke så farlig. Det var en italiensk gitartrubadur som underholdning for oss en liten stund. Og, vi hadde supert selskap. Etterpå, spiste Cec og Amira supergod moussé, som jeg fikk litt av - jessss. Underholdning på restauranten. Han sang bare italienske sanger som kun en eller to av oss kunne men men.


Så var det hjem med taxi til Hilton's. DAG 1 OVER. 

DAG 2: LØRDAG

Sto opp, slet litt med å finne frokostrommet. Men til slutt fikk vi også mat. Mens vi satt der, dukket Jim Beaver opp, inn døra. Han så litt trøtt ut. Var litt sen, sa han senere, var forsovet. Vi var de eneste som satt foran døra, så han vinket casually til oss, vi vinket tilbake. Og lo litt over at vi var de eneste. Var ikke stort, men likevel. Frokost! (Var tomt fordi de fleste var der før oss..)

Jim Beaver som vinket til oss! PS: har lik t-shirt, men jeg fant/finner den ikke :( Livet ødelagt!!

Jensen og Jared, J2. Altså, hovedrolleinnhaverne. 
Sebastian Roché. Mark Pellegrino, Jensen Ackles, Jared Padalecki og noen fans
Jensen og Jared igjen.. Jensen autografer ballen, som senere ble solgt til charity.

Vi gikk inn døra til hallen. Flere paneler. Vi hadde pause, så Cecilie og jeg kjøpte oss is på flyplassen. Jeg tok med litt vann og kjeks også, så vi hadde noe mens vi satt og så på alle panelene. Når dagen er ferdig, tok vi bussen inn til Roma med gratis Hiltonbuss. Var 40 min dit. Så vi fikk 2,5 timer for å spise og se litt av byen, før siste buss gikk tilbake. Vi spiste på Ulpia. Tydeligvis dritdårlig i følge TravelAdvisor, men var bra når vi var der. Spiste pasta al salmone; pasta med laks. Var bra. Så en katt, ville kose med den, men turte ikke. Den ville ikke ha brødet jeg gav til den :(
Megaturist

Roma? Hva kan man si etter tre timer i byen? Det er helt utrolig. Glem alt du har sett - Roma er det beste. Paris er fin, men Roma? C'est le meilleure. Absolutt ALT er storslått og pent og gigantisk og fra andre tidsepoker. 

Så sjekket vi kartet vårt, og gikk mot hva vi tenkte var Colosseum. Det var riktig. Colloseum sto der. Vi tok litt bilder. Var fortsatt varmt - det var deilig det. Den italienske varmen, til og med klokka 22 på kvelden. Masse turister og selgere rundt omkring i byen. Det mest populære var minifotostativ. Hva er vitsen? De hjalp ikke akkurat for å ta bilde av noen monumenter, nede på bakken der?
Me, a couple of hundred tourists and the piazza

Vi gikk tilbake til bussen og sovnet så fort hodet traff puta. Skulle ønske vi kunne se mer av Roma, men akk akk. 

DAG 3: SØNDAG

Siste dagen med arrangementet. Cecilie hadde kjøpt photo ops dagen før med Mark Pellegrino (som også spiller i Lost, Jacob) og Jim Beaver, fordi han er så nydelig. Bildene hennes ble forresten så fine! 

De beste panelene var denne dagen. Gidder ikke egentlig si så mye om det, fordi ingen av dere som leser denne bloggen bryr seg om Cockles panel med Misha og Jensen, Jared og Misha, Misha's CV, Jared's tørkle rundt hodet, Jensen som faller ned på scena eller historiene deres. Men det var bra. 

Richard og Rob. Spiller Chuck og Gabriel, hvis noen i hele tatt ville like å vite det... eh
Jensen og Misha
De skulle spille inn en alarmtone til en fan, og skrek inn i den "AHHH GET UP GET UP COME ON AHHH"
En fan hadde skrevet ut Mishas gamle CV, og alle lo seg praktisk talt ihjel. Misha var nemlig veldig flink til "Acting on camera" og demonstrerte Tibetan thoratsinging. Herregud.

Avsluttningen^

Vi spiser på flyplassen i pausa; japansk med jordbær til dessert - mhhhmmm.
Når det er ferdig der, stikker vi til neste hotell. Vi møter Alex fra Tyskland og slår av en prat mens hun venter på bussen til Hilton for å se Steve Carlson (en venn av skuspillerne) spille. Hun var utrolig koselig. Alle der var koselige! Nesten sykt. 

Så sovner vi. 


Garden Inn rommet vårt! Utrolig koselig hotell, egentlig. Vi fikk gratis nett skjønneru.

DAG 4: MANDAG

Vi står opp. Spiser microwavemat, og stikker til flyplassen. Mellomlander i København, og så til Oslo. Men vi fikk internett på turen, så det var greit. Starbucks og brødskiver fra Narvesen på Gardermoen, flybuss, og så henter Ulf oss i Fredrikstad. 

 

Det var vel det. 

Var en heeeelt utrolig og uforglemmelig tur. Selv når jeg får alzheimer's, vil jeg huske dette. Allerede begynt å planlegge neste år, men vi får se litt på det. Er jo trejde, og siste år på vgs. Dessverre. Vi får se an :) 

2 kommentarer

emmyy

02.05.2012 kl.22:18

hahah, åååh, fine dere er <3 Så bra ut daaa :))))

AH

03.05.2012 kl.23:40

emmyy: jaaa ok vi er litt fine daaa :$

Skriv en ny kommentar19 år, opprinnlig fra Halden, Østfold.

Bor i Trondheim nå, mens jeg studerer Europastudier med fremmedspråk ved NTNU. Beskriver dagene mine som student i den Gamle Stad.
gratisdesign av Tonjemt
hits ♡ Design av Tonjemt ♡